• 12:15 - 13:00

ТУЕС или в какво се забърках?

За презентацията

Презентацията ще ви разкаже за предизвикателствата на обучението в ТУЕС, динамиката на ИТ света и борбата на един инженер. По-конкретно:

  • от закон на Ом до смартфон - как знанията по физика, математика, електротехника и др. се преплитат, за да се стане възможно създаването на съвременните технологични продукти, които всички днес приемаме за даденост;
  • основни предизвикателства и развитие в ИТ света през 2020 – какво се случва и предстои в ИТ сферата;
  • пътят в ТУЕС – насоки за това, какво ви очаква от един вече завършил и успешен туесар.

За лектора

Кирил Митов е президент на Axlessoft. Завършва ТУЕС през 2004. Завършва ТУ-София с бакалавърска степен в специалност Компютърни системи. Завършва Американски университет Благоевград с магистърска степен в специално Бизнес администрация, и когато става магистър взима дипломата си и първото нещо, което прави е да отиде да я покаже на баба си, която въпреки, че по това време той управлява организация с клиенти от 74 държави и екип от 8 града в страната, често му напомня, че той е хубаво да има магистърска степен. И той много обича баба си.

Програмист и технически ръководител с голям опит. Създател на училище по роботика "Robopartans". Преподавател в ТУЕС от 2008 до 2019 година. Награден като млад предприемач в първото издание на наградата Empower за изключителни млади предприемачи. Наградане в първото издание 30 до 30 на списание Forbes, както и награден за специален принос в сферата на образованието от БАИТ през 2012.

Ще го чуете да се ядосва на безумиците в света на Javascript. Но понеже най-новият проект в организацията му е зависим на 100% от Javascript, защото трябва да работи в Browser, ако децата му са в смъртна опасност и той трябва да напише програма, за да ги спаси, ще я напише на Javascript.